Veelgestelde Vragen

Wat is In The Plus?

Een online/offline leermiddelenplatform voor het VO dat leerling en docent op één heeft staan. Onze leeromgeving bevat een breed aanbod van methodes, volgens de beste didactiek, in combinatie met de nieuwste mediavormen.

Kan ik het platform al gebruiken?

We zijn dagelijks bezig met de ontwikkeling zodat je vanaf schooljaar ’22 / ’23 het platform kunt gebruiken in de klas. Tot die tijd kun je onze demo-versie inzien. Plan gauw een demo om te zien of het bij jullie past.

Moet ik overstappen vanuit mijn huidige methode?

Het originele boek heb je niet meer nodig. Tijdens schooljaar ’22/’23 kun je In The Plus echter naast je huidige methode gebruiken. Zo kun je op een laagdrempelige manier ervaren of het bij jullie past. Bevalt het proefjaar en wil je helemaal “In The Plus” gaan? Onze methodes sluiten bij veel bekende methodes, waardoor je op vrijwel dezelfde manier les kunt geven als je gewend bent.

Is er een aanbesteding nodig om In The Plus te kunnen gebruiken?

Nee, hoor. In The Plus kun je met één  of meerdere secties uitproberen zonder aanbesteding.

Voor welk niveau en leerjaar is In The Plus geschikt?

Goeie vraag! Omdat we In The Plus op maat voor je klaarmaken, is het geschikt voor elk onderwijstype, niveau en leerjaar.

Zit mijn methode er al in?
Wat als mijn methode er nog niet in zit?

Neem contact met ons op om te bespreken welke methode(s) je wenst te gebruiken.

Hoe ontwikkelen jullie methodes?

Hiervoor verwijs ik je graag door naar ons methodeoverzicht.

Werken jullie samen met de uitgeverijen?

Nee. Wij ontwikkelen in samenwerking met diverse onderwijskundigen zoals Robert-Jan Simons en Lia Voerman en betrokken docenten, terwijl we de lijn van het originele boek nauwlettend in de gaten houden. Op die manier kun je gemakkelijk overstappen met behoud van je jaarplanning.

Moet ik overstappen naar (volledig) digitaal als ik In The Plus wil gebruiken?

Nee, dat bepaal je zelf. Je kunt eenvoudig elke methode (of zelf samengestelde leerlijn) in boekvorm ontvangen via onze drukkerij-on-demand dienst. Dat kan al van één exemplaar. Meestal ontvang je deze binnen één week. Zo bepaal je zelf de balans tussen (volledig) digitaal, blended en analoog.

Kan ik het platform inzien zonder het te hoeven aanschaffen?

Jazeker, daarvoor hebben we een demo-versie. Die kun je geheel kostenloos en vrijblijvend aanvragen. Laat je ons erna wel even weten wat je ervan vond? Plan een demo.

Dient dit platform als aanvulling op onze boeken of als vervanging?

In The Plus vervangt je huidige methode. Boeken zijn dus niet meer nodig, maar je kunt deze er natuurlijk altijd naast blijven gebruiken.

Ik wil In The Plus graag gebruiken, maar een sectiegenoot ligt dwars. En nu?

Verandering is niet makkelijk. Daarom werken we samen met vele professionele adviseurs die kunnen ondersteunen bij bijvoorbeeld een transitie. Neem contact op en vraag ernaar.

Ik ben een digibeet, kan ik met In The Plus overweg?

Geen zorgen, veel docenten worstelen met het gebruik van digitale middelen. Daarom hebben we In The Plus ontwikkeld op basis van ‘intuïtief gebruik’. Daarmee bedoelen we dat het gemakkelijk (en leuk) te gebruiken is voor iedereen. Dus geen lange, saaie instructievideo waarna je nog steeds geen steek wijzer bent geworden: met In The Plus kun je kunt direct aan de slag en je zult zien dat je nauwelijks uitleg nodig hebt! Plan een demo om te zien wat we bedoelen.

Heeft iedere leerling een laptop nodig voor In The Plus?

Dat is wel handig, maar het platform is ook te gebruiken op een smartphone, tablet of computer. Neem contact op indien je twijfelt over jullie ICT-oplossingen. We kennen veel leveranciers en denken graag met je mee. Daarbij kun je met In The Plus ook eenvoudig elk boek of samengestelde leerlijn laten drukken in boekvorm.

Hoe zit het met tekentablets?

Goed dat je het vraagt. Wij zijn groot voorstander van tekentablets. In The Plus ondersteunt het gebruik hiervan, zodat je als leerling en docent op dynamische manier antwoorden kunt geven. Schrijven; een hoek tekenen bij wiskunde… Precies zoals je nu werkt in een schrift. We werken ook aan manieren waarop je jouw passer en andere toebehoren kunt gebruiken met je tekentablet. Wordt vervolgd!
Geïnteresseerd in tekentablets? h: we adviseren je graag.

Wat doen jullie aan privacy en beveiliging?

In The Plus voldoet aan de vereisten gesteld door de Algemene Verordering Persoonsgegevens (AVG). Persoonlijke gegevens en andere data worden beveiligd volgens geldende standaarden. In The Plus maakt gebruik van een Nederlandse webhost: alle data blijft binnen de Nederlandse grenzen. Verder sluiten wij ons bij het Privacyconvenant onderwijs.
Heb je nog nadere vragen, neem dan vooral contact op via onze contactpagina.

Wat kost het?

Voor 26 euro per leerling, per schooljaar krijg je onbeperkt toegang tot het platform, inclusief alle beschikbare methodes. Ons aanbod wordt continu aangevuld. Dit kennismakingstarief geldt voor schooljaar ’22/’23.

OVER IN THE PLUS

Oprichter Matthijs Rolleman

Hallo, ik ben Matthijs. 33 jaar en een gefrustreerde oud-leerling van de middelbare school. Misschien is mijn verhaal herkenbaar.

In The Plus heb ik opgericht om jongeren onderwijs te kunnen bieden dat beter past bij de wereld om hen heen. Dat is iets wat ik tijdens mijn middelbare schooltijd miste. Nu ik ouder ben zie ik docenten nog steeds worstelen met het schoolsysteem. Ze missen handvatten om onderwijs te bieden dat echt bij de leerlingen past. In The Plus brengt daar verandering in: één online omgeving waarmee docenten baas zijn over hun eigen lessen. Waarop de meeste methodes te gebruiken zijn, gepresenteerd in vormen die bij de leerlingen van nu aansluiten.

Docenten die in hun kracht staan en leerlingen die onderwijs als leuk en inspirerend ervaren: dat wil ik via In The Plus bereiken

Probeer het uit en laat me weten wat je ervan vindt!

Oprichter Matthijs Rolleman